24 Nisan 2024

Hal Saridir

 Kıymetli okurlarımız; 2004 yılında atılmış Bülten tohum­larının fidanları olarak yeni bir dönem sonunda huzurlarınız­dayız. Bizden yıllar yıllar önce ağabeylerimizin, ablalarımızın çıktığı bu Bülten yolculuğunda, biz bayrağı teslim alan yeni Bülten fedaileri olarak bir rapor sayısını daha çıkarmanın gururunu yaşıyoruz. Başladığımız her işi bitirmeyi göze ala­rak ve bizden önce başlamış olanları daima hatırlayıp on­ların inşa ettiği duvara bir tuğla daha eklemek için tüm yıl mutlulukla çalıştık. Mutluluğu dünyaca ünlü bir düşünür “düşündüğün, söylediğin ve eylediğinin uyum içinde ol­ması” olarak tanımlamış. Biz de rapor sayımızda sizlere bir yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz mutluluk örneklerimizden bahsedeceğiz.

KOCAV “hal sâridir” düsturunu benimsemiş, düşündüğü, söylediği ve eylediği bir olan kaliteli insanları etrafında top­lamayı başarmış bir kurumdur. Biz de KOCAV Bülteni olarak sizlere bu insanların gerçekleştirdikleri güzellikleri aktarmak için buradayız. Çağın gelişen koşullarına ayak uydurarak değişmeyen kültür mirasımızı aktarmaya devam ettiğimiz dergimiz bu yıl itibari ile artık dijital ortama taşındı. KOCAV Youtube Kanalımızda birbirinden kıymetli konuklarımız ile birçok farklı meseleye dikkat çektiğimiz KOCAV Sohbetleri gerçekleşti. Pandemi hasebi ile ara verdiğimiz Divan Sohbet­lerimiz, zamanın durduğu yerde, Hacı Arif Bey Konağı’nda aynı sıcaklığıyla devam etti. Ve tabi ki bu yıl da ahde vefanın kalesi olan Vakfımızda her yıl olduğu gibi Erol Güngör’ü andı­ğımız bir konferans gerçekleştirdik.

Bunlar ve daha niceleri… Gelin bir dönem boyunca neler yapmışız birlikte bakalım…

Afra Yörükoğlu

 Çok sevgili KOCAV Bülten okurları; bu satırları size, bir dönemi daha başarıyla tamamlamanın verdiği gurur ile yazıyorum. Birazdan yapraklarını çevireceğiniz dergimizde sizler, KOCAV 2021-2022 döneminde hangi etkinlikleri ta­mamladığımıza bir kez daha şahit olacaksınız. Zaman hızla akıp giderken biz Bülten Fedaileri olarak görev başındaydık, sizler için peşinden koştuk. Yakalayabildiğimiz yerde durup notumuzu aldık, fotoğrafımızı çektik. Bu dönem KOCAV çatısı altında gerçekleştirdiğimiz her bir etkinliği teker teker kayda geçtik. Kah Instagram’da Kitap- Söyleşi programın­daydık kah Erol Güngör’de KAGEM Ekonomi Okulu’nda. Online ve yüz yüze olmak üzere hibrit bir şekilde gerçekleş­tirdiğimiz dönemimizde her mecrada bulunmaya çalıştık.

Pek bereketli geçen bu dönemde yeni bilgilerin ve fikirle­rin derya olduğu TKİD, Düşünce, Rengâhenk Dergilerimize yeni sayılar ekledik. Yine vakfımıza gönül vermiş hocalarının ve öğrencilerinin yazmış olduğu yeni kitapları sizlere getirdik.

Hasat zamanı diyor dergimizin son sayfalarında. Geçip giden bir dönemin ardından emeklerimizin karşılığını görme zamanı. Her birimizin sayfalarını kelime kelime işlediği, bü­yük emekler sarf ederek çıkardığımız dergimizin hasat zama­nı. Ben bu yolda büyük emekler veren dergimizin çok sevgili yazarlarına tek tek teşekkürü borç bilirim. Ayrıca ekibimiz­den ayrılan Emre Atlıhan’a verdiği emekler için teşekkür eder hayatında başarılar dilerim.

Yeni bir dönemde yeni bir Bülten sayısında buluşmak ümidiyle…

Şimdi gelin bu hasata sizler de eşlik edin.

Ayşenur Güz

http://www.kocav.org.tr/wp-content/uploads/2022/12/kocav-bulten-74-WEB.pdf