28 Mart 2024

Kültürden Medeniyete

Kültüre hizmet amacıyla birçok alanda faaliyet gösteren KOCAV, televizyon programlarına bir yenisini daha ekledi. TRT’de yayımlanan “Kültür Harmanı” ve “Vizesiz” programı dışında “Kültürden Medeniyete” programı ile yeni yayın dönemine merhaba diyen KOCAV, zengin Türk kültür dünyasını ekranlara taşıdı.

26 bölüm Türk kültürünü ve yoğrulduğu medeniyeti derinlemesine irdeleyen  kültür-sanat programı Kültürden Medeniyete, her pazar saat 14.00’da TRT AVAZ ekranlarında yer aldı.

Her hafta özel konu ve konukların yanı sıra farklı bir mekândan izleyiciye merhaba diye  “Kültürden Medeniyete, kültürel ve sanatsal zenginliğimizi günümüz insanıyla buluşturup geçmiş ile gelecek arasında görsel köprü vazifesi gördü.

Otuz dakikalık haftalık olan program yedi bölümden oluşuyor.

  •  “Türk Dünyasından Şiirler” köşesinde Türk Kültür mirasına katkı sunmuş şairlerimizin zengin gönül hazinelerinden akan mısralar yer aldı.
  • “Divan Sohbetleri” köşesinde, her hafta alanında uzman bir konukla belirlenen kültürel konu etrafında tatlı bir sohbetin kapıları aralandı.
  • “Bir Kitap” köşesinde, kütüphanelerimize değer katacak bir kitap; seslendirmeli tanıtımının yanı sıra sunucunun kitaptan önemli bir kısmı okuması sureti ile izleyicilerin istifadesine sunuldu.
  •  “Bir Film” köşesi, adını altın harflerle seyircisinin gönlüne yazmış bir filmi, kısa sahneler ve tanıtıcı seslendirme eşliğinde tekrar hatırlattı.
  •  “Türk Töresi” köşemizde Türk oyunları, Türk dünyası ortak sporları ve Türk’e dair terimler 2D animasyon tekniğinin sunduğu imkânlarla izleyici ile buluştu.
  •  “Keşfi Kadim” köşesinde, farklı bir konukla, medeniyetimizde yer etmiş kadim değerimiz keşfedildi.
  • “Şarkıların Dilinden” köşesinde, duyguların notalarla buluştuğu kültür  dünyamızda önemli izler bırakmış besteye kulak verildi.

Sokak röportajları ile de halkımızın işlenen ana konu hakkındaki görüşleri ekrana taşındı.

Yapım: KOCAV Yayıncılık

Kanal: TRT AVAZ

Süre 30,  Yıl 2014

Kültürden Medeniyete Künye;

Yönetmen: Murat Çeri

Yapım Kordinatörü: İbrahim Biz

Sunucu: Almıla Maraş

Yönetmen Yardımcısı: Durmuş Ali Çeri

Metin Yazarı: Elif Zümra Bulut

Program Asistanları: Enes Coşkunarslan – Salih Aras

Danışman: Prof. Dr. Musa Taşdelen

Seslendirme: Haluk Zekeriya Kürtüncüoğlu