23 Nisan 2024

Hakk’a Yürüyen KOCAVlılar

KOCAVlılar her yıl dönem başında yaptığı gibi bu yılda, ahde vefasından ödün vermeyerek dönemin ilk etkinliğini ahrete uğurladığı KOCAVlıları anarak yaptı. Kaptan-ı Derya İbrahim Paşa Camisi’nde 6 Ekim 2018 Cumartesi günü kılınan öğle namazının ardından gerçekleştirilen programda, KOCAV ve Türk milletinin önemli isimlerini anarak vakfımızın hem bir geleneği hem de bir vazifesi yerine getirildi. Prof. Dr. Erol Güngör, Yrd. Doç. Dr. Durmuş Hocaoğlu, Ömer Lütfi Mete, Kemal Çapraz, Hasan Kılıçaslan, M. Zeki Karahan, Prof. Dr. Ali Murat Daryal ve bu sene kaybettiğimiz Mehmed Niyazi Özdemir Hocamızın nezdinde tüm Hakk’a Yürüyen KOCAVlıların anıldığı programda, Dr. Emin Işık, Nazif Okumuş ve diğer hocalarımız Kur’an tilaveti ve Mevlid-i Şerif okumalarında bulundu. Yapılan hatimlerin duasını müteakip, cami çıkışında gelen misafirlere mevlid şekeri ve helva ikram edildi.

Programın Ardından

Allah gani gani rahmet eylesin. Andığımız arkadaşların çoğuyla tanışıyorduk.

KOCAV’ın büyümesinde ve gelişmesinde vefat eden arkadaşlarımızın büyük emekleri vardır. Hepsi hayırla anılacak insanlar. Böyle dostluklara sahip oldukları için hepsi manevi olarak çok zengin insanlar. Arkasından dua edecek birilerinin olması bir insan için en değerli şeydir. Bu arkadaşlarımızın ve hocalarımızın gençlerin yetişmesinde emeklerinin olması da ayrıca belirtilmesi gereken bir durumdur.

Ahmet ERÇİL

Bu etkinliği güzel bir kadirşinaslık olarak görüyorum. Günümüzde insanlarda ahde vefa kalmadı. Vakfınızın bu faaliyeti beni çok mutlu etti. Kısa zaman önce kaybettiğimiz Ali Murat Bey’in bu şekilde anılması beni ayrıca mutlu etti. Gençlerin bu etkinliklerde yer alması ve büyüklerini anmaları gelecek için bize umut saçıyor. Allah yapılan ibadetleri kabul etsin. Ali Murat Bey’i kaybedince büyük bir boşluğa düştüm ve hemen kısa bir süre sonra bu konu üzerinde çalışmaya başladım çünkü Ali Murat Bey aşırı tevazu sahibi biriydi ve değerinin bilinmemesi, unutulması beni korkutuyordu. Hatırlarda yeni iken eş dosttan bir şeyler kaleme almasını rica ettik ve çok şükür vefatının sene-i devriyesinde yayınlayabildik. İnşallah gençlerimiz bu kitaptan güzel şeyler çıkarabilir en azından Ali Murat Bey’in aziz hatırası için bunu yapmamız bir nebze bizleri rahatlattı.

Prof. Dr. Yıldız DARYAL

Sadece bu programda değil genel olarak KOCAV tüm programlarında milletimize hizmet etmesi için arkadaşlarımız tarafından kurulmuş ve kısa zamanda sevilmiş bir vakıf. Türk kültürüne, inanç ve değerlerine tercüman olan değerli insanları anmak kadar tabii bir şey olamaz. Ancak bunu günümüzde uygulamak ihmal edildiği için KOCAV’ın bu uygulaması daha fazla değer kazanıyor. Emek veren arkadaşlarımızı kutluyorum. Bizleri bir araya getiren herkesten Allah razı olsun. Bugün andığımız her arkadaşımız ilimleriyle, irfanlarıyla, ahlaklarıyla ve karakterleriyle herkese örnek olmuş birbirinden kıymetli insanlar. Hepsinden Allah razı olsun.

Nazif OKUMUŞ

Vakfa yakışan bir vefa tezahürü oldu. Bu vakıf değerlerimize sahip çıkan, gençlere bu değerlerimizi anlatan bir yer. Yarın bizlerinde bu anılan insanlar zincirine katılacağımız düşünüldüğünde biraz da olsa teselli buluyoruz. Hocalarımız başta olmak üzere, ülkemize ve vakfımıza hizmet eden herkese rahmet olsun.

Prof. Dr. Ahmet YÖRÜK

Ahde vefa önemli bir haslettir. Vakfımız da ilk etkinliği olan Hakk’a Yürüyen Kocavlılarla bu hasleti müşahhas hale getirmektedir. Aramızdan ayrılan ağabeylerimiz bu vesile ile tanımakta ve yad etmekteyiz. Günümüzde çokça unutulan vefa duygusunu bizlere gösteren vakfımıza teşekkürü bir borç biliriz…

Emre DEMİRCİ (KOCAVlı Mezun)