Özlenen Medeniyet Yolunda 30 Yılı Geride Bıraktık
Özlenen medeniyetin yeniden inşası için yolan çıkan ve bir avuç derviş gönüllü gencin çabasıyla kurulan Kültür Ocağı Vakfı, 30. yılını 14 Nisan 2018 Cumartesi günü 1000 kişinin katıldığı görkemli bir şölenle kutladı. Merkeze insanı konumlandırarak, onu her yönden geliştirmeyi amaçlayan, seminer, konferans, panel ve sempozyumlar düzenleyen; lisans ve lisanüstü öğrencilere burs, giyim ve iaşe yardımları yapmanın yanı sıra, akademik çalışmalar, imza günleri ve belgesel programları hazırlayan KOCAV, 30. yılını geniş bir katılımla kutladı.
Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nu yurdun dört bir yanından gelen KOCAV’lılar doldurdu. KOCAV, bu anlamlı ve güzel günde millet sevdalılarını ağırladı.
KOCAV 30. yıl şöleni saat 19.00’da verilen kokteyl ile başladı. Girişte KOCAV’lı gençlerin karşıladığı davetliler, 30. yıl kokartları ile salona geçtiler. Salonda KOCAV tanıtım filmi gösterimiyle başlayan program; vakıf öğrencilerinin Ahmet Pak’ın KOCAV redifli şiirini okuyarak sahneye çıkması ve davetlilerii selamlamasıyla devam etti. Ardından Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları, ebediyete intikal etmiş şehitlerimiz ve Hakk’a yürüyen KOCAV’lılar hatırasına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sunuculuğunu Doç. Dr. Ümran Ay ve Dr. Öğrt. Üyesi Necmettin Özmen’in yaptığı program, kutlamaya katılamayan bakan, bürokrat ve akademisyenlerin telgraflarının okunmasıyla devam etti.
Törenin açılış konuşmasını KOCAV Başkanı Av. Dr. Ali Ürey yaptı. Ürey konuşmasında vakfın kuruluşundan bugüne kadar katettiği mesafeye ve yapılan çalışmalardan, fedakarlıklardan bahsetti ve KOCAV bünyesinde faaliyet gösteren KAGEM’in çok yakında bağımsız bir kurumsal kimliğe kavuşacağının müjdesini verdi. Ardından kürsüye KOCAV öğrencilerini temsilen, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araş. Gör. Esra Gültekin çıktı ve konuşmasını yaptı.
Konuşmaların ardından “Eser kalır yarına hayata motif olur” sloganıyla yöre yöre Türk İslam coğrafyasının alıyla yeşilini, derdiyle sevinci birleştiren, bugüne kadar Muğla’dan Kuzey Kafkasya’ya, Üsküp’ten Erzurum’a 56 farklı yörenin halk oyunlarını uluslararası arenada en doğru ve otantik halleriyle sergileyen ve birçok birinciliği ülkemize hediye eden “Motif Halk Oyunları Ekibi” sahne aldı. Gecede üç farklı yöreden gösteriler sunan ekip, görkemli sahne performansıyla salondaki tüm davetlilere görsel bir şölen sundu. Gösterinin ardından Türk Kültürüne hizmet eden birçok değerli isme plaket takdimi yapıldı.
Plaket takdiminin ardından sahneye KOCAV mensuplarından Bünyamin Aksungur ve ekibi çıkarak, Türkistan coğrafyasının birçok bölgesinden şarkılar seslendirerek müzik ziyafeti verdi. Konserin ardından Motif Halk Oyunları Ekibi tekrar sahne alarak Karadeniz yöresinden halk oyunlarını sergiledi. Halk oyunları gösterisinin ardından sahneye TRT sanatçısı Oktay Ertuğrul çıktı. Sahnede Kerkük yöresinden Azerbaycan yöresine kadar çeşitli türküler seslendiren sanatçı, dinleyicilere coşkulu anlar yaşattı. Konserin ardından program sona erdi. Program sonunda, kutlamaya gelen misafirlere “KOCAV 30. yıl anısına” Kültür Ocağı Vakfı 30. yıl logolu torbalar içerisinde KOCAV 30. yıl bardağı, KOCAV Bülteni 30. yıl Özel Sayısı, Rengahenk Vakıf Özel Sayısı, Türk Kültürü İncelemeleri Dergisi, Düşünce Dergisi, KOCAV 30. yıl özel ajandası, KOCAV kalemi, KOCAV 30. yıl logolu ayraç ve Nazlı Durmuşoğlu’nun KOCAV’ın 30. yılı için özel olarak yaptığı tezhip çalışmasının tıpkı basımı hediye edildi.