24 Nisan 2024

KOCAV Servetiye’de Buluştu

KOCAV Vakıf Meclisi Üyeleri, Mütevelli Heyeti Üyeleri ve KOCAV’ın yayın organları olan KOCAV Bülteni, Rengâhenk ve Düşünce dergilerinin editörleri ile genel yayın yönetmenleri, 7 Kasım 2021 Pazar günü Kocaeli’nin Servetiye Köyü’nde bir araya geldi.

Aileleriyle birlikte buluşmaya katılan KOCAVlıların Servetiye Köyü gezisi, tabiatın güzelliklerine şahit olunan manzara eşliğinde saat 10.00’da kahvaltıyla başladı. Kahvaltının ardından Servetiye Köyü’nden Aytepe’ye doğru yapılan doğa yürüyüşü ile gezi renklendi. Karadeniz’e özgü köy evlerinin bulunduğu yollarda yapılan yürüyüşte eşsiz doğa manzarasının tadını herkes farklı çıkardı. Fotoğraf çekenler, koşturup oynayan çocuklar ya da hasbihal edip hasret giderenler…

Seyrine doyulmayan yürüyüşün ardından tatlı yorgunluğunu fark etmemiş herkes, çay eşliğinde muhabbete dalınca yorgunluk, yerini doğanın sakinliğine bıraktı. Pandemi koşullarından dolayı uzun zamandır bu kadar kalabalık bir ekip bir araya gelemediği için uzayan sohbetlerden herkes memnundu. Son çay da bittiğinde şehrin üzerimizdeki yorucu tesirini günübirlik de olsa bir kenara bırakmış olarak İstanbul’a doğru hareket edildi.

Gezinin Ardından…

“Pandeminin özlem acısını sarmak, nefes almak ve dostlarla hemhal olmak çok güzeldi. Meğer Karadeniz burnumuzun dibindeymiş. KOCAV gezileri, toplantıları ve piknikleri, her daim sımsıcak tebessümlerin, samimi sohbetlerin ortamını oluşturmuştur. Yine öyle oldu. Ortalama 6 kilometreyi bulan doğa yürüyüşünü, çocuklu canlardan başka kimse hissetmedi bile. Çünkü sohbetler kendi mecraında hep devam etti. Özlemiştik. Tabiri caizse bir parmak bal oldu damağımızda. Uzun söze ne hacet… İyi ki KOCAV var. Daim olsun inşallah.”

Mustafa Hakkı ERTAN

“Pandemi başladığından bu yana arkadaşlarımızla, abilerimizle, ablalarımızla ve hocalarımızla Süleymaniye’de Vakıf çatısı altında değil, ekran karşısında, online toplantı ve konferanslar vasıtasıyla görüşür olduk. Bu da her ne kadar birbirimizi sürekli gördüğümüz yanılsamasına düşürse de bizi, aslında birbirimizle sohbet etmediğimizin, birbirimizin hayatında olup bitenlerden habersiz olduğumuzun farkına varmamıza neden oldu. Gezi sayesinde birbirimizle sohbet etmeyi ne kadar özlediğimizi fark ettik. Üstelik ailelerimizle ve sonbaharın bütün renklerini yansıtan ağaçlar, güzel bir manzara ve Kasım ayında olmamıza rağmen bahardan mülhem bir hava eşliğinde…”

Beyza KARAKAYA

“Oldukça heterojen bir katılım vardı yani hem hocalarımızdan hem de eski-yeni öğrenci grubundan gelenler vardı. Biz dahil çoğu kişinin çocuklarıyla gelmesi de bence hoştu. Sıcak bir ortamdı, çok güzel vakit geçirdik. İkram da güzeldi bence ama mekân biraz küçük gibiydi. Bizlere dar geldi.”

İlay AYGÜN

Hazırlayan: Tuğçe KABAKCI (İhtisas 2)