KOCAV Yayıncılık tarafından çıkarılan Kültüre Adanan Bir Ömür; A. Haluk Dursun Hatıra Kitabı KOCAV Yayınları’nın 17’inci kitabı olarak çıkarıldı.
Bu hatıra kitabında 50’den fazla yakınının ve dostunun dilinden A. Halûk Dursun anlatıldı. Derslerinde, sohbet ve konferanslarında devlet ve millet aşkıyla söz açan; seyahatlerinde, Naipköy’de, Boğaziçi’nde, Nil’den Tuna’ya Osmanlı coğrafyasında bu aşkla adım atan A. Halûk Dursun tanıtıldı.
Nihat Öztoprak ve Ümran Ay Say’ın editörlüğünde hazırlananbu kitap yarının nesillerine; A. Halûk Dursun’u bizzat tanıyan yakınlarının, dostlarının ve talebelerinin ona olan sevgi ve vefa duygularının derlendiği, onun şahsiyeti, ülküsü ve hedefleriyle nasıl idealist bir kültür adamı olduğunu anlatan küçük bir hediyedir.
Kitapta, A. Halûk Dursun’un kapsamlı bir biyografisi, Malazgirt Kültür Merkezinde yaptığı son konuşması, KOCAV Erol Güngör Kültür Merkezinde yaptığı konuşması, hocanın yakın dostları ile yapılan röportajları, fotoğraf albümü ve elliye yakın dostunun anıları yer almaktadır. Anı yazılarını başta kızı Nilay Dursun olmak üzere alfabetik sırayla şu isimler kaleme aldı: Abdülkadir Akıl, Ahmet Kanlıdere, Ali Satan, Aydın Gülan, Azmi Özcan, Elif İrem Akpolat, Elif Özer, Emine Sevim, Emir Özdemir, Enes Kerim Şafak, Erhan Afyoncu, Fahri Temizyürek, Fatih Kürcan, Fatma Mırık, Ferruh Özdemir, Fırat Küskü, Haldun Lengerlioğlu, Haluk Gezen, Hanefi Bostan, Hayrullah Cengiz, Hülya Utkuluer, Mehmet Ersan, Meltem Topuz, Muhammet Hakan Tanrıöver, Mustafa Argunşah, Mustafa İsen, Mustafa İsmet Saraç, Mustafa Sabri Küçükaşçı, Nihat Öztoprak, Okan Yeşilot, Osman Sezgin, Oya Dağlar Macar, Recep Zeybek, Sadi Kucur, Sait Başer, Salim Aydın, Seçil Özdemir, Serkan Keskin, Seyithan Ahmet Ateş, Şeyma Şahin – Fatma Afyoncu, Ümran Ay Say, Vahdettin Engin, Zeynep Sena Uzunboy, Zülgaip Akkuş.
Kitapta karekod uygulaması kullanılarak baskıda yer verilemeyen metin, belge ve fotoğraflara karekod uygulaması içinde yer verildi. Halûk Dursun’un dinlemekten zevk aldığı şarkılartürküler, KOCAV “Haluk Dursun ve Beş Şehirlisi” başlıklı öğrenci sempozyumu konuşma metinleri, hocanın Tarih ve Medeniyet Dergisi’nde çıkan yazıları, Galatasaray Tarih Dergisi’nin 2,3 ve 6. sayısında çıkan yazıları, sağlığında ve vefatından sonra basında yer alan haberlerin linkleri, yöneticiliğini yaptığı ahmethalukdursun.com ve Prof.Dr.A.Halûk Dursun internet hesaplarının linkleri, iki konuşmasının videosu ve basılı kitapta bulunmayan fotoğrafları karekodda yer aldı.
Sıradan ve sürüden olmayın diye ikaz eden hocamızın akl-ı selîmine, Allah’tan başka bir varlığa tam teslimiyetle bağlanmayın düsturuyla kalb-i selîmine, “güzel”ce yaşamasıyla zevk-i selimine şehadet eden dostlarının dilinden A. Halûk Dursun’u tanımak isteyenlere bu kitabı tavsiye ediyoruz.
Kitap, KOCAV Kitab Evi ve
adresinden temin edilebilinir.