5 Aralık 2024

KOCAV’ın Yeni Bir Dikili Ağacı Daha Oldu

Pandemi nedeniyle beraberliğimizin kıymetini daha iyi anladığımız 2020 yılında ikinci bir dikili ağacımız daha oldu. Vakfımıza 2003 yılından beri hizmet verenHacı Arif Bey Konağı’nın ardından 2014 yılında faaliyete geçen Erol Güngör Kültür Merkezi binalarına son olarak Ekim 2019’da açılışı yapılanSeyyid Ahmet Arvasi Kültür Merkezi’ni katmıştık. İki binası kiralık olan KOCAV’ın tek tapulu binası ise Vakıf Meclisi, Mütevelli Heyeti Üyeleri, mensupları, mezunları, öğrencileri velhasıl KOCAVlıların fedakâr katkıları ile alınan Seyyid Ahmet Arvasi Kültür Merkezi idi. Artık bir de tapulu dairemiz var.

Vakfımız sevenlerinden merhum Adem Erim ve varisleri, tarihi Fatih Hoca Üveys Mahallesi’ndeki 87 metrekarelik daireyi Vakfımıza bağışladılar. Yeni dairemiz yalnızca faaliyetlerimizi gerçekleştireceğimiz bir mekân değil aynı zamanda yağmurlu günlerde sığınabileceğimiz bir şemsiye, soğuk günlerde ısınabileceğimiz bir yuva, sıcak günlerde serinleyebileceğimiz bir çınar ağacı olacak. Bu güzel yuvayı bizlere bağışlayan merhum Adem Erim ve varislerine teşekkür ederiz.

KOCAV’ın gün geçtikçe sevenlerinin, öğrencilerinin, kapısını aşındıranlarının sayısının arttığını, mekânlara sığmayıp Fatih’in aşina olduğumuz sokaklarına taştığımızı görüyoruz. Güzide milletimize en güzel hizmetleri vermek duasıyla, birlik ve beraberlik içinde nice faaliyetlerimiz olsun inşallah.

KUTU: Hacı Hafız Duahan Adem Erim Hoca

Razgrad’da1935 yılında dünyaya gelen Adem Hoca, ilkokuldan sonraki eğitimine dini eğitim ağırlıklı olarak devam etmiştir. Kırşehir’den İstanbul’a yatılı Kuran kursunda hafızlık eğitimi almak için gelmiş; Arapça lisanını da bu dönemde öğrenmiştir.

1953 yılında Laleli’de müezzinlik görevine başlayan Adem Hoca, 1955 yılında eşi Hüsniye Hanım ile evlenmiş, vatani görevini yerine getirmesinin ardından 1958 yılında Laleli Camii’nde müezzinliğe başlamıştır. 1964 yılında İstanbul Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nün imtihanını kazanarak Fatih’te cenaze imamı olarak başladığı görevini emekli olduğu 1981 yılına kadar devam ettirmiştir.1969’dakurulan İstanbul Ehl-i Kur’an ve Mevlidhanlar Derneği’ndeki kurucu başkanlık görevini vefatına kadar sürdürmüştür.

Gönülleri coşturan hitabet yeteneği ile kulaklarda bıraktığı sesten ziyade gönüllerde bıraktığı iz sebebiyle mevlit programlarında aranan isim olan duahan Adem Hoca, kendisi için derin bir önem arz eden şehit cenazelerine kemoterapi aldığı günlerde dahi imam hatip olarak iştirak etmiştir.Birçok sosyal ve beşeri faaliyette bulunan Adem Hoca için kadim dostu Prof. Dr. Turan Yazgan ile Türk coğrafyalarına yaptığı seyahatler bambaşka bir öneme haizdir. Zira kendisinin dualarına Sultan Alparslan ile başlayıp Gazi Atatürk ile bitirmesi de yüreğinde yanan ve buram buram kokan Türklük sevdasıdır.

Ömrünü milletine hizmet için harcayan Adem Erim Hoca, 2 Ekim 2003 tarihinde İstanbul’da Hakk’a yürümüştür. Eşi, üç kızı ve erkek evladı halen İstanbul’da yaşamaktadırlar.Topkapı Eski Kozlu Mezarlığında medfun bulunmaktadır. Rahmet olsun.

Haber: Ayşenur GÜZ (GELİŞME 2)