28 Nisan 2024

Kültür Ocağı Vakfı Süleymaniye’de İkinci Taşınmazına Kavuştu

Bilindiği gibi Kültür Ocağı Vakfı, Türk-İslam Medeniyetinin zirve dönemini temsil eden Süleymaniye semtine ve yeniden ihyasına büyük önem vermektedir. Bu maksatla bir yandan kendisi yatırımlar yaparak restorasyon çalışmaları yürütürken diğer yandan da ilgili ve yetkili çevrelerin dikkatini çekmek için Süleymaniye’yi gündeme getirmeye ve tutmaya çaba sarf etmektedir.

Yine bilindiği gibi semti gündeme getirme çabaları çerçevesinde 2007 yılında, dönemin Eminönü Belediyesi ile iş birliği halinde “Süleymaniye Sempozyumu; Şehir ve Medeniyet” sempozyumunu düzenlemişti. Ayrıca kiraladığı iki metruk tarihi binayı restore ederek “Hacı Arif Bey Konağı” ve “Erol Güngör Kültür Merkezi” olarak, satın aldığı tarihi bir binayı da aslına uygun olarak yeniden inşa ederek “Seyyid Ahmed Arvasi Kültür Merkezi” olarak kültür hayatımıza kazandırmıştı.

Mensuplarımızın çabaları ve büyük fedakarlıklarıyla Süleymaniye’ye kazandırdığımız bu eserler kültür hayatımıza hizmet etmeye devam ederken Vakfımız Süleymaniye’ye bir eser daha kazandırmak için yeni bir adım daha attı. Yaklaşık 3 aylık bir araştırma ve pazarlık sonunda Kirazlı Mescit Sokak üzerinde bulunan bir arsayı 2023 yılının Aralık ayında satın aldı. Yaklaşık 150 m2 olan arsanın üzerine 500 m2 kapalı alana sahip kültür merkezi inşa edilecek.

Arsanın satın alma sürecinde desteği talep edilen mensuplarımızdan iş insanı Mükremin Atmaca “Ne zamandır babam Yahya Atmaca’nın adını vereceğim bir hayır işi yapmayı arzu ediyordum. Yetkili organlarımız uygun bulursa arsayı Vakfımıza bağışlamak isterim” teklifinde bulunmuş ve uygun bulunmuştur.

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Sayın Mükremin Atmaca “Hayırlı olsun. Kültür Ocağı Vakfı gibi itibarlı ve pırıl pırıl bir kurum üzerinden Süleymaniye gibi tarihi öneme sahip bir semtte babamın ismini taşıyacak bir eserin vücuda gelmesine katkıda bulunmaktan çok mutlu oldum. İnşallah en kısa zamanda inşaatı tamamlanır ve hizmet vermeye başlar. İnşallah inşaat aşamasında da elimizden gelen maddi ve manevi desteği vereceğiz” dedi.

Yahya Atmaca Kültür Merkezi” ismi verilecek yeni binanın inşaatının biran önce tamamlanarak hizmete girmesi amaçlanıyor.