Çeşitli alanlarda ve başlıklar altında ekonomiye dair paylaşımların profesyonelce gerçekleştirildiği KOCAV KAGEM Ekonomi Okulu, 2022 yılında da eğitimlerini tamamladı. Ekonomi OkuluSeminerleri, 24 Eylül tarihinde katılımcı olmak isteyenlerin mülakatlarının tamamlanmasının ardından 8 Ekim Cumartesi günü başladı. 2021’de salgın tedbirleri kapsamında çevrimiçi olarak yapılan dersler, 2022 yılında dinleyici ve eğitimcileri Hacı Arif Bey Konağı’nda bir araya getirerek 8 hafta boyunca devam etti. Ekonomi Okulu yalnızca lisans düzeyinde değil; iş dünyasından, bürokrasiden ve kamunun çeşitli dallarından olmak üzere ekonomiye ilgi duyan birçok katılımcıyı sahanın önde gelen isimleriyle buluşturdu.Ekonomi Okulu’na bu yıl 30 öğrenci devam etti.
Öğrenci devam etti.Alanın birbirinden kıymetli isimleri, Türkiye ve dünya gündeminde ekonomi ile bağlantısı kaçınılmaz olan gelişmelerin nabzının tutulduğu bir müfredat programı kapsamında öğrencilerle tecrübe ve bilgilerini paylaştı. Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, Üzeyir Doğan, Yasin Şen. Dr. Öğr. Üyesi Erhan Akkaş, Semih Yeni, Ercan Göçmen, Abdurrahman Kılıç, Ünsal Sözbir Ekonomi Okulu’nun eğitimci kadrosunda yer aldı. Bu isimlerin işledikleri başlıca konular ise “Makro Ekonomi”,“Temel Ekonomi ve Finansal Okur-Yazarlık”, “İşletmelerde Mali Yönetim”, “İslami Finans ve Temel Ürünler”,“Dünya ve Türkiye Ekonomisinde Genel Görünüm”, “Sermaye Piyasası Araçları”,“Meslek Yatırımcılar ve Start-Up” ve “Girişimcilik” oldu.
Haber: Beyzanur KANDEMİR (İhtisas 2)
KOCAV KAGEM Ekonomi Okulu’nun Ardından…
“Ekonomi Okulu Yepyeni Ufuklar Açıyor”
“KOCAVKAGEM’inyetkin ve eğitimli insanları bir araya getirerek belli amaçlar üzerine sosyal paylaşımlar yapabildikleri bir ortam oluşturmasının çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Örneğin burada ekonomi, finans ve piyasalar üzerine herkesin etkileşimde bulunduğu güzel bir ortam oluştu. Böyle bir oluşumun varlığı nedeniyle çok mutlu oldum. Özellikle buraya gelerek eğitim veren ve eğitim alan kişilerin hepsi çok değerli insanlar.Diğer yetkinlik ve ekonomi alanındaki gelişmeler açısından düşündüğümüzde de gerçekten faydalı bir program oluşturulmuş. İlgili alanlarda kendini geliştirmek isteyen biri için bu ortamın bir gelişim aracı olacağını düşünüyorum. Gelen insanlar zaten uzman oldukları için onların alanlarında yeni şeyler duymak, özellikle geleceğe dönük bir şeyler yapmak isteyenlere yepyeni ufuklar açıyor.”
Mehmet ARIKAN
“Alanın Alfabesini Öğrendim”
“Ekonomi Okulu sayesinde genel hatlarıyla para piyasaları, finans okuryazarlığı tekniklerindende ziyade bir bilinç, bir alt yapı ve daha sonra hangi alan üzerinde okuma ve geliştirme yapacağıma dair bir temel oluşturdum. Aslında bu anlamda alanın ‘alfabesini’ öğrendim diyebilirim. Ayrıca Ekonomi Okulu’nda ikna, kendine güven,her işiaynı anda yapmak değil de o işi en güzel şekilde yaparak uzmanlaşmak, magazinden uzak durarak rafine bilgiye sahip olmak ve kendi gündemini oluşturmak gibi birçok kazanımıEkonomi Okulu sayesinde edindim.”
Mustafa MERİÇ
“Her Ders Kendime Bir şey Kattı”
“Kadir Has Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisiyim. Ekonomi Okulu bünyesinde verilen eğitimler açıkçası beklentimin çok üzerinde gerçekleşti. Birbirinden değerli hocalardan kariyer geliştirme hedefleri doğrultusunda klasik ders anlatımının dışında girişimcilik, finans, müzakere gibi çeşitli dersler aldık. Her dersten kendime bir şey katmış, zihnimde bir ışık yakmış olarak çıktım. Benim için en önemli nokta kendimde oluşan bilincin farkına varmak oldu. Bu nedenle emeği geçen tüm hocalarıma teşekkür ederim.”
Fatma BALKAYA
Sektörden Hocalar Fark Oluşturdu
“Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktora öğrencisiyim. Eğitim boyunca hemen hemen bütün derslere katıldım ve çok fazla not tuttum, çok fazla şey öğrendim. Öğrendiklerim arasında merkezde girişimcilik, finans ve ekonomi konuları vardı. Tabii bunların hukukla bağlantılı kısımlarında farklı konular; ana disiplinler haricinde düşünce araçları şeklinde isimlendirebileceğimiz bazı teknik ve metotları da öğrendik. Benim için bu eğitimi en anlamlı yapan şey derslere eğitici olarak gelen kişilerin sahadan kişiler olmalarıydı. Sadece akademik ve teorik yönleri değil; sahada bizzat uygulayan insanların kabul ettiği değerleri, tecrübeleri, uygulamaları da öğrenmiş olmamız çok önemliydi. Eğitimi düzenleyen, bütün aşamalarda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.”
İbrahim TEKEŞ
“Paranın Dili Konuşuldu”
“İstanbul Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümü son sınıf öğrencisiyim. KOCAVKAGEM’e ilk günden beri devam ediyorum. KAGEM’in en sevdiğim yanı; sadece finansal piyasaların değil aynı zamanda iş dünyasının da farklı yanlarını duyabilmemiz,‘memur kafası’ diye tabir edilen kalıplara sığmayan girişimcilik hikâyeleri dinleyebilmemiz. Başka bir deyişle paranın dilinin konuşulması ve farklı alanlarda uzman kişilerin gelip anlatması benim için oldukça iyi bir kazanım oldu. Esas hoşuma giden Ünsal Sözbir’in hitabet yeteneği ile ilgili dersini dinlemekti. Ayrıca farklı meslek dallarından insanların sorular sorarak, katılarak dersi işletmesi ve hocaların da buna açık olması hoşuma gitti.”
Mahmut BURHAN