24 Nisan 2024

Vakıf Meclis Üyemiz Doç. Dr. Mesut Aytekin Haberler. com’a Konuk Oldu

Vakıf Meclisi ve Mütevelli Heyeti Üyemiz İÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Aytekin,18 Kasım 2021 tarihinde Haberler. com’da Melis Yaşar’ın sunduğu programa konuk oldu. Programda dijital platformların yükselişine, bunun televizyon ve sinema ile olan ilişkisine ve salgının sektörlere etkisine değinilerek yerli ve dünya çapındakidijital platformlar hakkında sohbet edildi.

Program, dijital platformlar ve buralardaki içeriklerin çeşitliliği konusu ile başladı. Doç. Dr. Aytekin bu çeşitlilikle beraber kişilerin kendi yayın akışını oluşturmaya başladığını söyleyerekgünümüzde insanların internette hem üretici hem tüketici olduğunu ifade etti.Mevcutdijital medya platformlarının politikalarından bahsederken içeriklerin yarışacağını, bu platformlardaki çeşitliliğin, taşınabilirliğin ve kullanım kolaylığının etkisiylekullanıcılar tarafından tercih edilebilirliğinin artacağını belirtti. Bununla beraber insanlarda hızlı izleme ve tüketme alışkanlığının yerleştiğine değindi.

Doç. Dr. Aytekin, medya okur yazarlığının öneminden de bahsetti. İzlemelerin bilinçli şekilde ve yaşa uygun olarak yapılmasınıngerekliliği üzerinde durdu. Aksi durumdaortaya çıkabilecek olumsuzluklarda kişilerin, ebeveynlerin, öğretmenlerin sorumluluğu bulunduğunubu noktada medyaları suçlamanın bir anlam ifade etmediğini söyledi.Televizyonların ve sinemanın, dijitalleşmeyle birlikte gelecekte nasıl şekilleneceğinin de konuşulmasıyla program sona erdi.

Haber: Aslı Nur LEKESİZBAŞ (İhtisas 1)