KOCAV Kariyer Geliştirme Merkezi (KOCAV KAGEM), 2020-2021 döneminde de mezun, mensup ve öğrencilerimizle, iş dünyası arasında köprü olmaya devam etti. KOCAV KAGEM, Ekonomi Buluşmaları, Ekonomi Okulu ve Meslek Tanıtım Seminerleri’ni düzenledi. Google Meet ve YouTube üzerinden yapılan programlar ve eğitimler büyük ilgi gördü.
Sabırlı Olmak ve Geleceği Yakalamak Gerek
Hakan GÜLDAĞ (Gazeteci ve Ekonomi Yorumcusu)
13 Şubat 2021
KOCAV TV YouTube Kanalı
Küresel ve yerel ekonomilerde yaşanan sorunların anlaşılmasının gerekliliğinin oldukça yoğun bir şekilde hissedildiği bir dönemde ekonomiyle ilgili yapılan çalışmaların ve değerlendirmelerin incelendiği bir program gerçekleştirildi. Hakan Güldağ, incelediği ve hazırladığı çalışmalardan ön plana çıkan verileri değerlendirirken salgın sürecinin etkilerinin yorumlanması noktasında nasıl bir perspektifin geliştirilmesi gerektiğine dair fikirlerini paylaştı. Bunun yanında gelişmekte olan ekonomik faaliyetlerin ve ilerleme gösteren borsaların değerlendirmesini yapmasının yanı sıra gelen sorular ve kendi çalışmaları bünyesinde Türkiye ekonomisinin değerlendirildiği bir program gerçekleştirildi. Ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde sabırlı olmanın gerekliliğini vurgulayan Güldağ, gelecek için yapılması gereken yatırımlar ve hamleler için önerilerini sundu.
Ekonomi Okuluyla Bilmek, Anlamak ve Güvenmek
KOCAV KAGEM Ekonomi Okulu
(14 Mart-18 Nisan 2021)
Google Meet
Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmelerin anlaşılması için gereken temel bilgilerin pekiştirildiği ve yaklaşımların geliştirilmesi noktasında önemli tecrübe ve bilgi aktarımlarının yapıldığı KOCAV KAGEM Ekonomi Okulu bir yıl aradan sonra gerçekleştirildi. Salgın dolayısıyla ertelenen Ekonomi Okulu mülakatlar neticesinde seçilmiş olan öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Ekonomi Okulu’nda Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, Prof. Dr. Servet Bayındır, Ünsal Sözbir, Barış Esen, Cüneyt Paksoy ve Yüksel Yalçın gibi akademinin ve sektörün yetkin isimleri 6 hafta boyunca ders verdi. “Temel Ekonomik Veriler ve Türkiye Uygulaması”, “İslami Finans Uygulamaları”, “Girişimcilik ve İnovasyon”, “Davranışsal Finans”, “Küresel Ekopolitik ve Türkiye” ve “Stratejik Yönetim” başlıklı derslerde ekonomik bakış, hem yerel hem de küresel düzeyde geliştirildi.
KOCAV KAGEM Meslek Tanıtım Seminerleri
Google Meet
Salgın sürecinde öğrencilerin gelecek planlama ve iş hayatına yönelik hazırlığında motivasyonunu yitirmemesi için gerçekleştirilen Meslek Tanıtım Seminerleri’yle adayların gelecekleri için nelere dikkat etmeleri ve kendilerini geliştirmeleri noktasında ihtiyaçlarını fark etmeleri sağlandı. Hazırlık süreçlerini doğru bir şekilde yönetmeleri ve geleceğe yönelik kararlarını alarak süreci en iyi şekilde atlatmaları için tecrübe aktarımlarında bulunuldu.
İktisat-İşletme-Siyasal Bilgiler Mezunları İçin Kamu İş Olanakları
(22-23 Mayıs 2021)
Mâli Müşavir Hakan Boztaş, Kaymakam Nurettin Yavuz, Gümrük Mâli Müfettişi Ferdi Sepetçi’nin tecrübe aktarımlarıyla gerçekleştirilen program kapsamında iktisat, işletme ve siyasal bilgiler fakültesinde eğitim görmekte olan ve mezun olmuş öğrencilerin gelecek planlamalarında devlet kurumlarına yönelik soruları cevaplandırıldı. Kariyer planlaması noktasında yaşanan süreçlerin ve iş hayatının nasıl işlediği hakkında bilgiler paylaşıldı. Gerekli olan sınavların değerlendirmesi, yapılan işlerde duyulan gereksinimler ve geleceğe yönelik olarak adayları nelerin beklediği samimi bir ortamda paylaşıldı.
İktisat-İşletme-Siyasal Bilgiler Mezunları İçin Özel Sektör İş Olanakları
(23Mayıs 2021)
Kuveyt Türk Katılım Bankasında Yönetmen Kübra Telli, FC Glocal London Limited şirketi kurucusu Fahrettin Ceylan, Gedik Yatırımda yatırım işleri müdürü, ekonomist Üzeyir Doğan ve Bupa Acıbadem iç denetim başkanı Turgut Kozan’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde gelecekte özel sektörde çalışmak isteyen adaylar ve özel sektörde kendisine yer bulacak adaylar için sektör bilgileri paylaşıldı. Bankacılıktan, ekonomi uzmanlığına aynı zamanda özel sektörde sürecin nasıl işlediğine, nelere dikkat edilmesi gerektiğine değinildi.Meslekte karşılaşılacak sorunlar, sürprizler ve kazanımlar üzerinde duruldu. Hedeflerden vazgeçmemenin ve yenilenen bilgileri takip etmenin gerekliliği vurgulandı.
Değişim, Gelişim ve Emek
(6Haziran 2021)
Ekonomi, işletme ve iktisadi idari bilimler fakültesine yönelik gerçekleştirilen programların yanında mühendislik alanında kariyer planlamakta olan ve planlayacak olan adaylara yönelik gerçekleştirilen Meslek Tanıtım Semineri’nde Improva Bilişim Danışmanlık şirketi ortağı ve kıdemli danışman Alperen Canıdemir, İstanbul Borsası Özel Pazar’da kıdemli uzman Abdurrahman Kılıç, Kanca Forging Isıl İşlem Sorumlusu Oğuzhan Kanat ve Savunma Sanayii Günlerinde koordinatör makine mühendisi Nevzat Ömerbaşoğlu konuştu. Seminerde, farklı mühendislik alanlarında ihtiyaç duyulan yeterliliklere değinildi. Aynı zamanda konuşmacılar kendi tecrübelerini de öğrencilere aktardı.
Yaşanan gelişmelerden doğrudan etkilendiği ve etkilediği mühendislik süreçlerinde nasıl bir geleceğin adayları beklediği hakkında bilgi verilerek; nasıl bir yöntem takip edilmesi gerektiği noktasında açıklamalar yapıldı.
Hazırlayan:
Burhan Kerem ÖZDEMİR (İhtisas 2)