24 Nisan 2024

Hakka Yürüyen KOCAVlıları Andık

 KOCAV, 1 Ekim 2016 tarihinde ahde vefa mesuliyet ve geleneğini yerine getirerek ahirete irtihal eden KOCAVlıları andı. KOCAV’a gönül vermiş ve büyük emek sarf etmiş Prof. Dr. Erol Güngör, Yrd. Doç. Dr. Durmuş Hocaoğlu, Ömer Lütfi Mete, Kemal Çapraz, Hasan Kılıçaslan ve M. Zeki Karahan’ın anıldığı Hakk’a Yürüyen KOCAVlılar programı Kaptan-ı Derya İbrahim Paşa Camii’nde kılınan öğle namazının ardından gerçekleştirildi. Dr. Emin Işık ve Hasan Kara’nın Kur’an tilaveti ve Mevlid-i Şerif okumalarını müteakip okunan hatimlerin duası yapıldı. Duanın ardından cami çıkışında vefat edenlerin hayrına ikram verildi.

Programın Ardından

“KOCAV İyi Bir Hizmeti Yerine Getiriyor”

“Millet olarak geçmişi çabuk unutuyoruz. Geçmişte yaşayan dostlarımızı da çabuk unutuyoruz. Ahde vefayı sözcük olarak çok kullanmamıza rağmen hayatımıza fazla geçiremiyoruz. Bu açıdan Kültür Ocağı Vakfı iyi bir hizmeti yerine getiriyor. En azından bize hizmeti olan, devletimize, milletimize hizmeti olan vefat etmiş dostlarımızı anmak için böyle bir organizasyon yapması hepimiz adına mutluluk verici. Bizim açığımızı da bu şekilde kapatmış oluyor. İnşallah Kültür Ocağı Vakfı’nın yaptığı bu hizmetleri diğer sivil toplum kuruluşları da devam ettirir, inşallah milletimiz değer verdiğimiz bu insanları daha çok tanır. Rahmetle anıyoruz.”

Şahin ZENGİNAL

“Değerlerimizi Unutmamalıyız”

“Güzel, duygulandıran bir şey. Unutmamak lazım böyle değerlerimizi. Değerlerimizle varız. Tabii eser bırakıyor yazarlar, kitaplarını okuyoruz ama anılması, ardından isminin zikredilmesi, isminin geçmesi, üstüne tefekkür edilmesi çok önemli bir şey. Bu anlamda değerli buluyorum. İnşallah artarak devam eder.”

Kürşat HOCAOĞLU (Durmuş Hocaoğlu’nun oğlu)

“Bu Etkinlikler Bizi Mutlu Ediyor”

“Öncelikle böyle bir etkinliğin KOCAV tarafından düzenlenmesi güzel bir şey. Yıllar sonra da böyle önemli kişilerin anılması bizi mutlu ediyor. Her sene olduğu gibi bu sene de katıldık. Umarım hep devam eder.”

Çağrı ÇAPRAZ (Kemal Çapraz’ın oğlu)

“Faydalı İşler Yapmalıyız”

“İnsan yaşadığı müddetçe faydalı işler yapmalıdır. İnsan faydalı şeyler yaparsa, yaptıkları, vefat ettikten sonra da diğer insanlara fayda vermeye devam eder. Dolayısıyla hayatımızı güzel şeylerle, iyi şeylerle, doğru şeylerle değerlendirip güzel eserler bırakmamız gerekir ki bizim vefatımızdan sonra insanlar bundan faydalansın, memleketimiz faydalansın, daha ileriye gitsin. Özetle hepimiz insanlara memleketimize faydalı işler yapmalıyız. Ve bunu yaptığımız takdirde defterimiz kapanmaz.”

Dr. Yusuf GEDİKLİ

Hazırlayan: Burak YILMAZ

(İhtisas 1)